Waar is Shiatsu allemaal goed voor?

Shiatsu wordt toegepast bij klachten die veelal ontstaan door overbelasting van spieren, een verkeerde houding, een ongeval en/of stress. Wij hebben de meest voorkomende klachten, waarvoor Shiatsu zeer geschikt is, voor u op rij gezet. Voor meer informatie over een specifieke behandelmethode kunt u klikken op de betreffende klacht.

Ondanks dat een klacht zich vaak op één plek uit, is uit ervaring gebleken dat behandeling van de spanning in het gehele lichaam aangepakt moet worden.

Behandelwijze Shiatsu

Met Shiatsu worden knopen en verharde gebieden losgemaakt  door geleidelijk druk op  uit te oefenen en systematisch steeds te herhalen. Dit heft de pijnlijke steken en uitstraling op. Met Ayurvedische massage worden de spieren doorbloedt en de verzuring afgevoerd via de bloedsomloop. Hierdoor neemt de kracht weer toe in de spieren. De druk van de behandelmethodes worden geleidelijk opgevoerd om overbelasting van het lichaam te voorkomen en napijn zoveel mogelijk te beperken. Ayurvedische massage met olie zorgt voor het losmaken van vermoeidheid in spieren en stimuleert het lichaam intens te ontspannen. Hoe meer het lichaam tot ontspanning kan komen, hoe dieper er op de spieren kan worden gewerkt.

Door geleidelijk opvoeren van verschillende stretchoefeningen worden de dieper gelegen spieren versoepeld en beperkingen in bewegelijkheid opgeheven. De oefeningen worden altijd in een ontspannen houding gedaan, omdat ontspannen spieren het makkelijkst en snelst oprekken. De ontspannen houding zorgt er voor dat de stijfheid en vermoeidheid uit de spieren trekken. Daarnaast voelt dit aangenamer en geeft het geen scherp en/of pijnlijk gevoel. Omdat de oefeningen gelijk ontspanning en souplesse  bieden moedigt het zichzelf aan om in het dagelijks leven te integreren om herstel te versnellen en klachtenvrij te blijven.

Hierbij wordt de pijn grens van de cliënt niet overschreden (Lees meer over stretching).

Behandeling Dorn-methode

Naast Shiatsu is Manjeet gespecialiseerd in het toepassen van de Dorn-methode. Deze methode kan worden toegpast bij diverse klachten aan onder andere de nek, rug, schouder en bekken, bij hoofdpijn en bij uitstraling in de benen en armen.

Samenwerking met therapeuten

Door een langdurige verkeerde houding of ongeval, kunnen er wervels verschoven zijn. Nadat de spieren zijn losgemaakt is het hierdoor nog steeds mogelijk dat de spieren klachten veroorzaken. Ik werk nauw samen met therapeuten die wervelkolomcorrecties verrichten. Uit ervaring blijkt dat deze combinatie van therapieën goed werkt, omdat eerst de spieren soepel worden gemaakt waardoor een wervelkolomcorrectie makkelijker en blijvend ondergaan kan worden. De lichaamshouding verbetert hierdoor op een natuurlijke wijze.

Ons succes is bereikt door nauwkeurig voor, tijdens en na de behandeling samen te werken met onze cliënten:

  • Luisteren naar wat de belemmeringen zijn en wanneer ze optreden.
  • Communicatie over het effect van de behandeling.
  • Maatwerk gericht op de persoon en de situatie. Elke behandeling is anders.
  • Snelle resultaten en terugkoppeling.
  • Groei in bewustwording van het lichaam door de cliënt door intensief te ervaren.
  • Mogelijkheid tot onderhoud van de resultaten.
  • Constante verbetering van behandelmethodes.