Wat is shiatsu?

Een wijdverbreide vorm van drukpuntmassage is shiatsu massage, waarmee bij veel klachten positieve resultaten worden geboekt.

Shiatsu therapie

Shiatsu therapie is drukpuntmassage. Het is de Oosterse vorm van wat wij kennen als fysiotherapie waar men er vanuit gaat dat een plaatselijke storing gevolgen heeft voor  het hele systeem. Vandaar dat altijd het hele lichaam behandeld word. De verstoorde punten kan men ervaren als knopen in de spieren en of verharde gebieden in het lichaam. De knopen en verharde stukken zijn opgehoopte afvalstoffen die ontstaan zijn door overbelasting van desbetreffende spier of gebied. Door op een subtiele manier druk op bepaalde punten te houden worden de knopen los gemaakt.

over shiatsu massage

Ayurvedische massage

Ayurvedische massage is een eeuwenoude Indiase techniek die met olie werkt en als specialisatie heeft de doorbloeding van het algehele lichaam te stimuleren en het lichaam intens te ontspannen.

  • De combinatie van moderne westerse en oosterse stretch technieken versnellen het versoepelen van dieper gelegen spieren.
  • Begeleiding bij verbetering van lichaamshouding, waardoor buik en rugspieren op een natuurlijke wijze worden versterkt.